Flemming Thøgersen

Formand

Tidligere ansvarlig for kulturelle arrangementer i en større dansk kommune. Arbejder nu bl.a. med EU-støttede internationale projekter. Har været med fra foreningens start og har især arbejdet med at skabe personlige kontakter til rumænere gennem ungdomsudvekslinger og rumænske udstillinger og gæstespil i Danmark. Efter revolutionen i 1989  har jeg bl.a. haft til opgave at støtte den demokratiske udvikling i Rumænien gennem studiebesøg i Danmark.

Henning Andersen

   Bestyrelsesmedlem

Jeg er boghandleruddannet og rejseleder og har rejst siden 1970-erne og opholdt mig meget i Rumænien – Italien – Island og Indonesien som rejseleder. I dag er jeg forfatter til 14 bøger om vulkaner og underviser i vulkanologi i folkeskolerne om vinteren.

Paul Iorgu

    Bestyrelsesmedlem

Født i Rumænien, arbejder og studerer i Danmark i de sidste 7 år. Jeg er interesseret i den danske og rumænske kultur og forhold, da begge er mit hjem. 

Asser Mortensen

      Næstformand        

Asser Mortensen har siden 1999 været interesseret i Rumænien og Moldova. Han har fra 2004-2006 været bosat i Chisinau hvor han lærte sig sproget.
I dag har Asser virksomheder i begge lande og er Konsul for republikken Moldova.
Asser har siden 2007 været næstformand i foreningen

Jette Horn

Bestyrelsesmedlem

Billed Kunstner og international Housing Agent. Efter mit første besøg i Rumænien i 2016 og på grund af mit Rumænske netværk i Danmark, blandt andet unge Rumænske studerende, oplever jeg nærmest landet som mit andet hjem. Jeg er blevet betaget af landet, stærkt interesseret i dets folk samt kultur. Jeg har samtidigt haft glæden og fornøjelsen af at kunne udstille en del af mine malerier i forbindelse med mine rejser til Rumænien. En af mine funktioner er at tage mig af Foreningens facebook side.

Alexandra Raluca Iorgu

          Kasserer          

Cand. merc. i erhvervsøkonomi med stor interesse for omkostningsadministration, internationale projekter og frivilligt arbejde. Jeg flyttede fra Rumænien til Danmark i 2010, og jeg er medlem af bestyrelsen siden 2016.

Aliona Epremian

Bestyrelsesmedlem

Jeg er født i Moldova og har flyttede i 1995 til Rumænien for at læse på ”Ovidius” Universitet fra Constanta. I 2007 har jeg afsluttet Ph.d. i Marinbiologi på ”Alexandru Ioan Cuza” Universitet fra Iasi, Rumænien. Bagefter har jeg arbejdet i forskellige nationale og internationale forskningsprojekter i Rumænien, Norge og Danmark. I 2013 har jeg besluttede at flytte til Danmark for at læse Økotoksikologi fra Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet og har jeg den afsluttet i december 2017. Siden 2018 har jeg arbejdet som freelance dansk-rumænsk tolk og salgsassistent i en biotekvirksomhed. Fra 2019 arbejder jeg i laboratoriet i en medicinal virksomhed i Valby der producerer og sælger hjemmetests der måler mænds sædkvaliteten. Jeg har tidlige erfaring som frivillig i Europæisk Geografisk Forening (European Geography Association) fra Rumænien og Moldova. I Danmark har jeg været frivillig og teamleder i mange arrangementer fra Københavns frivilligkorps.